Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 09:23

Τριήμερη εκδρομή στα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας 15 έως και 17 Ιουνίου 2018.

H Xριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία διοργανώνει με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας μία τριήμερη περιήγηση σε μνημεία του μεσσηνιακού κάμπου και της δυτικής (μεσσηνιακής) Μάνης. Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η γνωριμία με μία σειρά σημαντικών έργων της ναοδομίας και της εντοίχιας ζωγραφικής των μέσων και ύστερων βυζαντινών χρόνων κυρίως. Τον άξονα της περιήγησής μας συνιστούν μνημεία στα οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκαν συστηματικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που επιμελήθηκε και εκτέλεσε η Εφορεία. Με τον τρόπο αυτό, επιθυμούμε παράλληλα να αναδείξουμε τη συνεχιζόμενη, θεμελιώδη συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην έρευνα, μελέτη, διάσωση και αποκατάσταση του μνημειακού πλούτου της χώρας μας και την απόδοσή του στην κοινωνία.

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής

 

Read 1686 times Last modified on Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 09:36

Αναζήτηση