Ήδη από τα πρώτα της βήματα το 1884, η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία δραστηριοποιήθηκε έντονα, με τα μέσα που διέθετε, στις προσπάθειες για την προστασία των βυζαντινών μνημείων.

Σήμερα, συνεχίζει να παρεμβαίνει με τον επιστημονικό της λόγο, όποτε ανακύπτουν ζητήματα για μνημεία που κινδυνεύουν ή υφίστανται παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και υποβαθμίζουν την αρχαιολογική σημασία τους.

Τα ψηφίσματα που παρατίθενται στη συνέχεια, τα οποία έχει εκδώσει το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας, αντιπροσωπεύουν αυτή τη μέριμνά της.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:46

Ψήφισμα της ΧΑΕ για το μετρό της Θεσσαλονίκης

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί του σοβαρού θέματος του μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατηρηθεί κατά χώραν το μοναδικής σημασίας εύρημα τετραπύλου και των κεντρικών οδών, μέσης (decumanus maximus) και κάθετης (cardo), που οδηγούσε στο λιμάνι της δεύτερης πόλης της βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Θεσσαλονίκης, ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, σε αρμονική συνύπαρξη με τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά το Ψήφισμα της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

 

 

Read 1548 times Last modified on Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:46

Αναζήτηση