Επιθυμώντας να φέρει τα μέλη της και τους φίλους της βυζαντινής αρχαιολογίας σε επαφή με τα μνημεία και με στόχο τη διάδοση της βυζαντινής τέχνης στο ευρύτερο κοινό, η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία διοργανώνει εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις εκδρομές αυτές πραγματοποιούνται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, από ειδικευμένα μέλη της Εταιρείας και στελέχη των κατά τόπους Εφορειών Αρχαιοτήτων.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μονοήμερες επισκέψεις σε βυζαντινά μνημεία της Αττικής και άλλων, κοντινών της περιοχών, καθώς και μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια στην Ελλάδα και σε χώρες όπου διατηρούν κατάλοιπα του βυζαντινού παρελθόντος τους (Ιταλία και Τουρκία). Η Εταιρεία παρέχει έκπτωση στο κόστος συμμετοχής στις εκδρομές σε φοιτητές, προκειμένου οι εκκολαπτόμενοι επιστήμονες να μπορούν να επωφεληθούν από αυτή την εκπαιδευτική δράση.

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ,

το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει διήμερη εκδρομή σε πρόσφατα αποκατεστημένα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας το Σάββατο 20 - Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής, εδώ

Φωτογραφία εκδρομής στη Μεσσηνία

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη Νεμέα και τη Στυμφαλία, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

Πληροφορίες και πρόγραμμα και εκδρομής

Φωτογραφίες Νεμέα-Στυμφαλία

 

 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στη μονή οσίου Μελετίου και τα Αιγόσθενα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα της εκδρομής

Φωτογραφία εκδρομής στον Όσιο Μελέτιο

 

 

Το διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή σε μνημεία της περιοχής της Επιδαύρου το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

 

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής εδώ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει εκδρομή σε μνημεία της Σαλαμίνας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εκδρομής εδώ

 

 

Εκδρομές της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού για το ημερολογιακό έτος 2020.

Κατάλογος εκδρομών ΧΑΕ 2020

Πρόγραμμα επίσκεψης στη Μονή Δαφνίου

 

 

Εκδρομές της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για το ημερολογιακό έτος 2019.

Κατάλογος εκδρομών ΧΑΕ 2019

Πρόγραμμα επίσκεψης ΧΑΕ στην όμορφη Εκκλησιά στο Γαλάτσι

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στη Χαλκίδα

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στην Αττική

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στην Αίγινα

 

Εκδρομές της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού για το ημερολογιακό έτος 2018. 

 

Κατάλογος εκδρομών ΧΑΕ και φωτογραφικό υλικό

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στο Άργος

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στη Μεσσηνία

Πρόγραμμα εκδρομής ΧΑΕ στη Βοιωτία

Αναζήτηση