Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

The Administrative Board of the Christian Archaeological Society appeals to the country's prime minister and demand action to resolve the important issue of the Thessaloniki Metro, in order to help preserve the unique archaeological discovery, namely the Tetrapylon and the city's central streets, i.e. the Mese (decumanus maximus) and the intersecting cardo, which led to the port of the second city of the Byzantine empire, Thessaloniki, in situ as an accessible archaeological site, in harmony with the transportation needs of the city. 

Read the Resolution of Christian Archaeological Society

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας να επιληφθεί του σοβαρού θέματος του μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατηρηθεί κατά χώραν το μοναδικής σημασίας εύρημα τετραπύλου και των κεντρικών οδών, μέσης (decumanus maximus) και κάθετης (cardo), που οδηγούσε στο λιμάνι της δεύτερης πόλης της βυζαντινής αυτοκρατορίας, της Θεσσαλονίκης, ως επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος, σε αρμονική συνύπαρξη με τις κυκλοφοριακές ανάγκες της πόλης. 

Διαβάστε αναλυτικά το Ψήφισμα της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

 

 

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνεται η πραγματοποίηση του 40ού Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο κατά το μήνα Μάιο 2020. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε προσεχή εγκύκλιο.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της εγκυκλίου εδώ

 

 

Έπαθλο Μαρίας Θεοχάρη (2000 €) Μάιος - Ιούνιος 2019

Δρ. Χαράλαμπος Πέννας, The Byzantine Church of Panagia Krena in Chios. History, Sculpture, Painting (late 12th century). Alexandros Press, Leiden 2017

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια του διευθυντή ε. τ. της Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, Νίκου Χαρκιολάκη, μέλους της από το 1980.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει περίπατο σε παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αττικής το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλει με λύπη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια της διαπρεπούς αρχαιολόγου και βυζαντινολόγου Μυρτώς Γεωργοπούλου-Βέρρα, μέλους της ΧΑΕ από το 1973, στην οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της ως μέλος πολλών Εξελεγκτικών Επιτροπών.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, μετά από παράκληση ικανού αριθμού συναδέλφων, αποφάσισε να δοθεί παράταση για την υποβολή μελετών προς κρίση προκειμένου να περιληφθούν στον ΜΑ' / 41ο τόμο του ΔΧΑΕ (2020).

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

Αναζήτηση