Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

Δωρεά βιβλίων στη ΧΑΕ από το ζεύγος Koch

 

 

Το ζεύγος των Γερμανών καθηγητών Heidemarie και Guntram Koch δώρισαν στη ΧΑΕ 150 νέα βιβλία τα οποία παραχωρήθηκαν στη συνέχεια στη Βιβλιοθήκη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά το ζεύγος Koch για τη δωρεά.

Παρακάτω ακολουθεί λίστα των βιβλιών ανά Έτος και Μήνα:

Μάρτιος 2017

Αύγουστος 2017

Ιανουάριος 2018

Φεβρουάριος 2018

Πρόσκληση για συνεργασίες στον 39ο/ΛΘ' τόμο του ΔΧΑΕ (2018)

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί στην προετοιμασία του ΛΘ'/39ου τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (2018), παρά το γεγονός ότι η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της Εταιρείας δεν μπορεί να εγγυηθεί την έγκαιρη εκτύπωση του, με την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι κατάλληλοι πόροι.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την Εγκύκλιο

Εγκύκλιος 38ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης (2018)

 

 

Το 38ο Ετήσιο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 11 έως 13 Μαίου του 2018.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την Εγκύκλιο.

Κείμενο δημόσιας διάλεξης της δρ. Δέσποινας Μακροπούλου

 

 

Το Δ.Σ. με ιδιαίτερη χαρά αναρτά το κείμενο της δημόσιας διάλεξης που έδωσε η δρ. Δέσποινα Μακροπούλου, διευθύντρια της 9ης Ε.Β.Α., στο πλαίσιο του 34ου Συμποσίου της ΧΑΕ, στις 10-5-2014, με θέμα "Τα ευρήματα της βυζαντινής Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες για την κατασκευή του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της πόλης." Ευχαριστούμε την ομιλήτρια για την επιμέλεια του ελληνικού και αγγλικού κειμένου καθώς και του φωτογραφικού υλικού.

 

Τα ευρήματα της βυζαντινής Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες για την κατασκευή του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της πόλης

Πρόσκληση σε διάλεξη της κ. Sharon Gerstel

 

 

Πρόσκληση σε διάλεξη της κα. Sharon Gerstel,καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου της California, Los Angeles, που θα δοθεί στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (CotsenHall), οδός  Αναπήρων Πολέμου 9, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00. Συνδιοργάνωση ΧΑΕ και Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Θέμα διάλεξης: Ecclesiastical Soundscapes of ByzantineThessaloniki. A Transdisciplinary Project.

 

Πρόσκληση διάλεξης

Αναζήτηση