Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

The 39th Symposium of Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art of the Christian Archaeological Society will be held in Athens in May 2019. 

 

See the entire circular here

 

 

Το 39ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά τον μήνα Μάιο, 2019.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο, στις 27 Αυγούστου 2018, της εξαίρετης επιιστήμονος, ερευνήτριας της βυζαντινής τέχνης και του βυζαντινού πολιτισμού Lydie Hadermann Misguich, επίτιμης καθηγήτριας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και του l' Institut d' histoire de l' art et d'archaeologie de Bruxelles. Επιστήμων υψηλού κύρους με πολλούς μαθητές αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινότητα των βυζαντινολόγων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας 15 έως και 17 Ιουνίου 2018.

H Xριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία διοργανώνει με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας μία τριήμερη περιήγηση σε μνημεία του μεσσηνιακού κάμπου και της δυτικής (μεσσηνιακής) Μάνης. Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η γνωριμία με μία σειρά σημαντικών έργων της ναοδομίας και της εντοίχιας ζωγραφικής των μέσων και ύστερων βυζαντινών χρόνων κυρίως. Τον άξονα της περιήγησής μας συνιστούν μνημεία στα οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκαν συστηματικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που επιμελήθηκε και εκτέλεσε η Εφορεία. Με τον τρόπο αυτό, επιθυμούμε παράλληλα να αναδείξουμε τη συνεχιζόμενη, θεμελιώδη συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην έρευνα, μελέτη, διάσωση και αποκατάσταση του μνημειακού πλούτου της χώρας μας και την απόδοσή του στην κοινωνία.

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εν όψει της επιλογής του ειδικού θέματος για το επόμενο Συμπόσιο της ΧΑΕ (Μάιος 2019), σας παρακαλούμε να μας στείλετε έως τις 21 Ιουνίου 2018, εφόσον το επιθυμείτε, τις προτάσεις σας (τίτλος συνοδευόμενος από μία μικρή επεξηγηματική παράγραφο, προκειμένου να συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΧΑΕ

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, μετά από παράκληση ικανού αριθμού συναδέλφων, αποφάσισε να δοθεί εκτάκτως μικρή παράταση για την υποβολή μελετών προκειμένου να περιληφθούν στον Μ' / 40ό τόμο του ΔΧΑΕ (2019). Ως καταληκτήρια ημερομηνία ορίσθηκε η 11η Ιουνίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή πρέπει να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δελτίου: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/deltion/announcement/view/133.

Πρόγραμμα 38ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης (2018)

 

 

Το 38ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 11 έως 13 Μαΐου 2018. Το ειδικό θέμα που θα απασχολήσει το 38ο Συμπόσιο της ΧΑΕ κατά τη μία από τις τρεις ημέρες της διάρκειάς του είναι: «Αναζητώντας τη θέση του «άλλου» στο Βυζάντιο: υλικά τεκμήρια και καλλιτεχνικές εκφάνσεις της παρουσίας αλλόφυλων και αλλόθρησκων στη βυζαντινή επικράτεια».

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του 38ου συμποσίου

See in more details the programme of 38th Symposium

Εκδρομή ΧΑΕ στην Αργολίδα

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στο νέο βυζαντινό μουσείο της Αργολίδας το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Εκδρομής

Πρόσκληση υποβολής μελετών για δημοσίευση στον 40ο/Μ' τόμο του ΔΧΑΕ (2019)

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποφάσισε να προβεί στην προετοιμασία του Μ΄/40ού τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (Μάιος 2019) με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για την έγκαιρη εκτύπωσή του.

Στον τόμο, μπορούν να υποβληθούν προς δημοσίευση πρωτότυπες μελέτες στο πεδίο της βυζαντινής και μεταβυζαντινής αρχαιολογίας και τέχνης.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την Εγκύκλιο

Δωρεά βιβλίων στη ΧΑΕ από το ζεύγος Koch

 

 

Το ζεύγος των Γερμανών καθηγητών Heidemarie και Guntram Koch δώρισαν στη ΧΑΕ 150 νέα βιβλία τα οποία παραχωρήθηκαν στη συνέχεια στη Βιβλιοθήκη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά το ζεύγος Koch για τη δωρεά.

Παρακάτω ακολουθεί λίστα των βιβλιών ανά Έτος και Μήνα:

Μάρτιος 2017

Αύγουστος 2017

Ιανουάριος 2018

Φεβρουάριος 2018

Αναζήτηση