Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνεται η πραγματοποίηση του 40ού Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο κατά το μήνα Μάιο 2020. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε προσεχή εγκύκλιο.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της εγκυκλίου εδώ

 

 

Έπαθλο Μαρίας Θεοχάρη (2000 €) Μάιος - Ιούνιος 2019

Δρ. Χαράλαμπος Πέννας, The Byzantine Church of Panagia Krena in Chios. History, Sculpture, Painting (late 12th century). Alexandros Press, Leiden 2017

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια του διευθυντή ε. τ. της Αναστήλωσης Νεωτέρων και Συγχρόνων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, Νίκου Χαρκιολάκη, μέλους της από το 1980.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει περίπατο σε παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αττικής το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλει με λύπη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια της διαπρεπούς αρχαιολόγου και βυζαντινολόγου Μυρτώς Γεωργοπούλου-Βέρρα, μέλους της ΧΑΕ από το 1973, στην οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της ως μέλος πολλών Εξελεγκτικών Επιτροπών.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, μετά από παράκληση ικανού αριθμού συναδέλφων, αποφάσισε να δοθεί παράταση για την υποβολή μελετών προς κρίση προκειμένου να περιληφθούν στον ΜΑ' / 41ο τόμο του ΔΧΑΕ (2020).

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΑΕ εύχεται στα μέλη και στους φίλους της ΧΑΕ Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

The Board of the Christian Archaeological Society wishes all members and friends of the ChAE Happy Easter!

Δείτε εδώ την ευχετήρια κάρτα

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με θλίψη στα μέλη και τους φίλους της την απώλεια του καθηγητή ιστορίας, ευρηματικού ερευνητή και πολυγραφώτατου συγγραφέα Σπύρου Βρυώνη στις 11 Μαρτίου 2019, σημαίνοντος εκπρόσωπου της ελληνικής διασποράς.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

Αναζήτηση