Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 39ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης  της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, κατά το τριήμερο 31 Μαίου έως 2 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society with the kind sponsorship of the Pericles S. Theocharis foundation is pleased to announce that "Maria Theochari Award", of 2.000€ will be granded for ninth time for the best scientific study in the field of Byzantine and Post-Byzantine painting.

Read the entire announcement

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος "Περικλής Σ. Θεοχάρης" προκηρύσσει για ένατη φορά "το Βραβείο "Μαρίας Θεοχάρη", ύψους 2.000 € για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον τομέα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία προκηρύσσει για δεύτερη φορά το ετήσιο βραβείο στη μνήμη Νικολάου Δρανδάκη θεσμοθετημένο από την διδάκτορα Sharon Gerstel, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA) και μέλους της ΧΑΕ από το 1996.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

 

 

The 39th Symposium of Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art of the Christian Archaeological Society will be held in Athens in May 2019. 

 

See the entire circular here

 

 

Το 39ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά τον μήνα Μάιο, 2019.

 

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο, στις 27 Αυγούστου 2018, της εξαίρετης επιιστήμονος, ερευνήτριας της βυζαντινής τέχνης και του βυζαντινού πολιτισμού Lydie Hadermann Misguich, επίτιμης καθηγήτριας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών και του l' Institut d' histoire de l' art et d'archaeologie de Bruxelles. Επιστήμων υψηλού κύρους με πολλούς μαθητές αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινότητα των βυζαντινολόγων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κείμενο

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στα βυζαντινά μνημεία της Μεσσηνίας 15 έως και 17 Ιουνίου 2018.

H Xριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία διοργανώνει με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας μία τριήμερη περιήγηση σε μνημεία του μεσσηνιακού κάμπου και της δυτικής (μεσσηνιακής) Μάνης. Στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η γνωριμία με μία σειρά σημαντικών έργων της ναοδομίας και της εντοίχιας ζωγραφικής των μέσων και ύστερων βυζαντινών χρόνων κυρίως. Τον άξονα της περιήγησής μας συνιστούν μνημεία στα οποία πρόσφατα ολοκληρώθηκαν συστηματικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που επιμελήθηκε και εκτέλεσε η Εφορεία. Με τον τρόπο αυτό, επιθυμούμε παράλληλα να αναδείξουμε τη συνεχιζόμενη, θεμελιώδη συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην έρευνα, μελέτη, διάσωση και αποκατάσταση του μνημειακού πλούτου της χώρας μας και την απόδοσή του στην κοινωνία.

 

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδρομής

 

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Εν όψει της επιλογής του ειδικού θέματος για το επόμενο Συμπόσιο της ΧΑΕ (Μάιος 2019), σας παρακαλούμε να μας στείλετε έως τις 21 Ιουνίου 2018, εφόσον το επιθυμείτε, τις προτάσεις σας (τίτλος συνοδευόμενος από μία μικρή επεξηγηματική παράγραφο, προκειμένου να συζητηθούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΧΑΕ

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, μετά από παράκληση ικανού αριθμού συναδέλφων, αποφάσισε να δοθεί εκτάκτως μικρή παράταση για την υποβολή μελετών προκειμένου να περιληφθούν στον Μ' / 40ό τόμο του ΔΧΑΕ (2019). Ως καταληκτήρια ημερομηνία ορίσθηκε η 11η Ιουνίου 2018. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή πρέπει να γίνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δελτίου: https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/deltion/announcement/view/133.

Αναζήτηση