Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 2 Μαρτίου 2022, της διακεκριμένης και πολυγραφότατης ιστορικού της βυζαντινής τέχνης Tania Velmans, ιππότη της τάξης των γραμμάτων και των τεχνών, ομότιμης διευθύντριας ερευνών του  CNRS (Centre national de la recerche scientifique), επίτιμου μέλους της Εταιρείας από το 2010.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, του Κώστα Γ. Καρρά, ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Άρχοντα Νοταρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μέλους της Εταιρείας από το 1980.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 13 Φεβρουαρίου 2022, του ομότιμου καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ηλία Αντωνόπουλου, μέλους της Εταιρείας από το 1982/83.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society (XAE/ChAE) has decided to proceed with the preparation of volume 44 of the Deltion of the Christian Archaeological Society [Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας] (2023), in hopes that appropriate funding sources will be found for timely printing.

Read more here

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποφάσισε να προβεί στην προετοιμασία του ΜΔ΄/44ου τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (2023) με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για την έγκαιρη εκτύπωσή του.

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 26 Ιανουαρίου 2022, της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Marburg Heidemarie Koch, επίτιμου μέλους της εταιρείας από το 2017 και συζύγου του διαπρεπούς Γερμανού βυζαντινολόγου. καθηγητή Guntram Koch.

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 16 Ιανουαρίου 2022, της επίτιμης διευθύντριας Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού βυζαντινολόγου Αιμιλίας Μπακούρου, μέλους της Εταιρείας από το 1974.

 

Διαβάστε περισσότερα

 

 

Dear members and friends of the ChAE,

Dear Colleagues,

the Board of the Christian Archaeological Society announces the 41st Symposium on Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art in Athens bewteen 27 and 29 May 2022.

 

read the Circular here

download the model of the Summary

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Κατεβάστε το πρότυπο περίληψης

 

 

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ,

Αγαπητά συνάδελφοι,

Ευχόμαστε το 2022 να μας φέρει υγεία, χαρά και συναδελφοσύνη

και η ΧΑΕ να συνεχίζει με τη βοήθεια όλων μας να συμβάλει στην προαγωγή

των βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών τόσο στην Ελλάδα όσο και

διεθνώς.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής

Εταιρείας ανακοινώνει την πραγματοποίηση

του 41ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της

Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

στην Αθήνα μεταξύ 27 και 29 Μαΐου 2022.

 

Το Ειδικό θέμα της Ημερίδας του 41ου Συμποσίου της ΧΑΕ θα έχει αντικείμενο

τα προσφυγικά κειμήλια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Ανατολική

Θράκη.

Η προθεσμία για την υποβολή των περιλήψεων λήγει

την Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022.

 

Διαβάστε την εγκύκλιο εδώ

Βρείτε το πρότυπο περιλήψεων εδώ

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 9 Δεκεμβρίου, της διαπρεπούς Iταλίδας βυζαντινολόγου Raffaela Farioli Campanati, ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Μπολώνια (Università degli Studi di Bologna), η οποία ήταν επίτιμο μέλος της Εταιρείας και μέλος του διεθνούς επιστημονικού συμβουλίου της έκδοσης του Δελτίου της ΧΑΕ από το 2006.

Διαβάστε περισσότερα

 

Αναζήτηση