Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, αφού εξέτασε τα νέα δεδομένα της πανδημίας ως προς την εξάπλωση του ιού και της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, αποφάσισε την κατ' αρχάς διαδικτυακή διεξαγωγή του 40ού Συμποσίου της ΧΑΕ κατά τις ημέρες Παρασκευή 29 έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Βέβαια, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, και πάντα σε συνεννόηση με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη διευθύντριά του δρα Αικατερίνη Δελλαπόρτα, το Συμπόσιο θα γίνει δια ζώσης στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με οδύνη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια της βυζαντινολόγου, Διευθύντριας Ερευνών στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ευγενίας Δρακοπούλου, ενεργού μέλους της ΧΑΕ από το 1984.

 

Διαβάστε αναλυτικά

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ,

λόγω προβλήματος που προέκυψε από 18 Μαΐου στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας στην προσωρινή, ελπίζουμε, ηλεκτρονική διεύθυνσή μας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως ο ΜΑ΄/41ος τόμος του Δελτίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας  (2020), κυκλοφόρησε και τιμάται στα 70 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του νέου τόμου στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δείτε τα περιεχόμενα εδώ

 

 

 

 

As already known the eminent Byzantinist Cyril A. Mango passed away on the 8th of February, 2021. The Board of the Christian Archaeological Society (ChAE), of which he was an honary member, acknowledging his enormous contribution to Byzantine Studies has decided to honour him by dedacating to his memory the 43rd volume of the Deltion of the Christian Arcaeological Society/DChAE (2022).

Read more here

 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, επειδή οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του Συμποσίου το 2020, ανακοινώνει την πρόθεσή του να το πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

 

 

 

Όπως είναι γνωστό, ο κορυφαίος βυζαντινολόγος Cyril A. Mango έφυγε από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 2021. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, της οποίας υπήρξε επίτιμο μέλος, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του στις βυζαντινές σπουδές αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του αφιερώνοντας τον ΜΓ΄/43ο τόμο του Δελτίου της ΧΑΕ (2022).

Δείτε αναλυτικά

 

 

It is with great sadness that the Christian Archaeological Society announces to its members and friends the loss, on the 8th of February 2021, of the eminent Byzantinist Cyril Alexander Mango, honorary member of the Society since 2013.

Read more

 

 

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με θλίψη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, την 8η Φεβρουαρίου 2021, του κορυφαίου βυζαντινολόγου Cyril Alexander Mango, επίτιμου μέλους της Εταιρείας από το 2013.

 

Διαβάστε αναλυτικά

Αναζήτηση