Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

Αποχαιρετισμός στην Olga Popova (1938-2020)

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη τον θάνατο της εξαίρετης ερευνήτριας της βυζαντινής τέχνης και ιδιαίτερα της βυζαντινής ζωγραφικής Όλγας Sigizmundovna Popova, επίτιμου μέλους της από το 1998.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης

Χριστουγεννιάτικες ευχές

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΑΕ εύχεται στα μέλη και στους φίλους της της ΧΑΕ Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2020 ...και εις έτη πολλά!

The Administrative Board of ChAE wishes to all his members and friends "Merry Christmas and a Happy New Year" ... και εις έτη πολλά!

 

Announcement of new award dedicated to the memory of Vasso Penna

 

 

The Administrative Board of the Christian Archaeological Society announces a new annual international award in the fields of Byzantine numismatics and sigillography, deticated to the memory of Vasso Penna.

images/atricle-img/announcements/Announcement_Vasso_Penna_Award_2019_2020.pdf

Call for Papers DChAE 42 (2021)

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society (ΧΑΕ/ChAE) has decided to proceed with the preparation of volume 42 of the Deltion of the Christian Archaeological Society  [Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας] (2021), in hopes that appropriate funding sources will be found for timely printing.

Read the entire circular

 

 

Πρόσκληση υποβολής μελετών προς δημοσίευση στον ΜΒ'/42ο τόμο ΔΧΑΕ, 2021

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποφάσισε να προβεί  στην προετοιμασία του ΜΒ΄/42ου τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (2021) με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για την έγκαιρη εκτύπωσή του.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την σχετική εγκύκλιο

Ανακοίνωση μονοήμερης εκδρομής ΧΑΕ στη βυζαντινή Αίγινα

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας διοργανώνει εκδρομή σε βυζαντινά μνημεία της Αίγινας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019.

 

Προκήρυξη βραβείου αφιερωμένου στη μνήμη της Βάσως Πέννα

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας προκηρύσσει ένα νέο ετήσιο διεθνές βραβείο που απευθύνεται σε ερευνητές της βυζαντινής νομισματικής και σφραγιστικής. Το βραβείο θεσμοθετήθηκε ύστερα από πρόταση του κυρίου Χαράλαμπου Πέννα, διδάκτορος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ε.τ. διευθυντή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και μέλους της ΧΑΕ από το 1980-1981.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

 

Προκήρυξη βραβείου Τίτου Παπαμαστοράκη 2020

 

 

Ύστερα από ευγενική χορηγεία της οικογένειας Παπαμαστοράκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας προκηρύσσει για τέταρτη φορά βραβείο στη μνήμη του αξέχαστου Τίτου Παπαμαστοράκη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1961-2010).

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

Προκήρυξη βραβείου Νικολάου Δρανδάκη 2020

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία προκηρύσσει για τρίτη φορά το ετήσιο βραβείο στη μνήμη του Νικολάου Β. Δρανδάκη, θεσμοθετημένο από την διδάκτορα Sharon Gerstel, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) και μέλους της ΧΑΕ από το 1996.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη

Circular of the 40th Symposium of Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art

 

 

On behalf of the Executive Board of the Christian Arcaeological Society we hereby announce the organization of the 40th Symposium of Byzantine and Post-Byzantine Archaeology and Art of the Christian Archaeological Society, which will be held in Athens, at the Byzantine and Christian Museum, May 22-24, 2020. 

Read the entire circulare

Αναζήτηση