Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 

 

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας κατά τη συνεδρία της την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την προσπάθεια ενεργοποίησης του Ν. 5021/2023, σύμφωνα με τις διατάξεις του οποίου πέντε από τα σημαντικότερα μουσεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, αποκόπτονται από αυτήν.

Διαβάστε το ψήφισμα εδώ

Πρόγραμμα 42ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης (2023)

 

 

Το 42ο Συμπόσιο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 5 έως 7 Μαΐου 2023. Το ειδικό θέμα που θα απασχολήσει το 42ο Συμπόσιο της ΧΑΕ κατά τη μία από τις τρεις ημέρες της διάρκειάς του είναι: «ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 42ου Συμποσίου

Programme of the 42nd Symposium of Byzantine and post-Byzantine Archaeology and Art, 2023

Αποχαιρετισμός στον Robert G. Ousterhout (1950-2023)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 23 Απριλίου του 2023, του Robert G. Ousterhout, ομότιμου καθηγητή της Βυζαντινής Τέχνης και Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Pennsylvania των Η.Π.Α., ενός από τους επιφανέστερους βυζαντινολόγους της εποχής μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποχαιρετισμός στον Αργύρη Πετρονώτη (1924-2023)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 19 Απριλίου του 2023, την ημέρα των γενεθλίων του, του αρχιτέκτονα Αργύρη Πετρονώτη, διατελέσαντος αναπληρωτή καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., και μέλους της Εταιρείας από το 1975.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πρόσκληση υποβολής μελετών προς δημοσίευση στον ΜΕ΄/45ο τόμο ΔΧΑΕ, 2024

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας αποφάσισε να προβεί στην προετοιμασία του ΜΕ΄/45ου τόμου του Δελτίου της ΧΑΕ (2024) με την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν οι πόροι για την έγκαιρη εκτύπωσή του.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

Call for papers DChAE 45 (2024)

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society (ΧΑΕ/ChAE) has decided to proceed with the preparation of volume 45 of the Deltion of the Christian Archaeological Society [Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας] (2024), in hopes that appropriate funding sources will be found for timely printing.

 

Read more here

Περιεχόμενα ΜΓ΄/43 ΔΧΑΕ (2022) - ΜΝΗΜΗ CYRIL A. MANGO (1928-2021)

Πρότυπο εγγραφής αίτησης στα μέλη της ΧΑΕ

Προκήρυξη βραβείου Μαρίας Σ. Θεοχάρη 2023

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Περικλής Σ. Θεοχάρης» προκηρύσσει για ενδέκατη φορά το «Διεθνές Βραβείο Μαρία Σ. Θεοχάρη», με χρηματικό έπαθλο 2.000 €, για την καλύτερη επιστημονική εργασία στον τομέα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής (4ος αιώνας έως 1830).

Διαβάστε αναλυτικά

 

Αναζήτηση