Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

Αποχαιρετισμός στον Αθανάσιο Παπαγεωργίου (1931-2022)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια του εξέχοντος κυπρίου βυζαντινολόγου Αθανασίου Παπαγεωργίου, ο οποίος υπήρξε μέλος της από το 1970 και επίτιμο μέλος από το 2018. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποχαιρετισμός στην Χρυσάνθη Μαυροπούλου-Τσιούμη

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια της διαπρεπούς αρχαιολόγου και ιστορικού της βυζαντινής τέχνης Χρυσάνθης Μαυροπούλου-Τσιούμη, ομότιμης καθηγήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλους της Εταιρείας από το 1966.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για φιλολογική επιμέλεια ηλεκτρονικής έκδοσης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία θα δεχθεί προσφορές για την φιλολογική επιμέλεια της ηλεκτρονικής έκδοσης: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΡΟΧΡΗΣΤΟΣ, Οι τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου στο Φουντουκλί της Ρόδου (1497/98), Αθήνα 2022.

 

Διαβάστε την πρόσκληση εδώ

 

 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για καλλιτεχνική επιμέλεια ηλεκτρονικής έκδοσης της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία θα δεχθεί προσφορές για την καλλιτεχνική επιμέλεια της ηλεκτρονικής έκδοσης: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΡΟΧΡΗΣΤΟΣ, Οι τοιχογραφίες του Αγίου Νικολάου στο Φουντουκλί της Ρόδου (1497/98), Αθήνα 2022.

Διαβάστε την πρόσκληση εδώ

Σύνδεσμος και πρόγραμμα 41ου Συμποσίου Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, 27-29 Μαΐου 2022

Πασχαλινές ευχές

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στα μέλη και στους φίλους της ΧΑΕ Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.

Ανοίξτε την πασχαλινή κάρτα

Happy Easter

 

 

The Board of the Christian Archaeological Society wishes all members and friends of the ChAE Happy Easter.

open the Easter card

Αποχαιρετισμός στην Μαρία Γαβρίλη (1936-2022)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις αρχές Μαρτίου 2022 της φιλολόγου και αρχαιολόγου Μαρίας Γαβρίλη, συνεργάτιδας της Εταιρείας και μέλους της από το 1966.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αποχαιρετισμός στην Tania Velmans (1925-2022)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 2 Μαρτίου 2022, της διακεκριμένης και πολυγραφότατης ιστορικού της βυζαντινής τέχνης Tania Velmans, ιππότη της τάξης των γραμμάτων και των τεχνών, ομότιμης διευθύντριας ερευνών του  CNRS (Centre national de la recerche scientifique), επίτιμου μέλους της Εταιρείας από το 2010.

 

Διαβάστε περισσότερα

Αποχαιρετισμός στον Κώστα Γ. Καρρά (1938-2022)

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια, στις 28 Φεβρουαρίου 2022, του Κώστα Γ. Καρρά, ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Άρχοντα Νοταρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μέλους της Εταιρείας από το 1980.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Αναζήτηση