Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία ενημερώνει τα μέλη της με ανακοινώσεις σχετικά με τη διοργάνωση του ετήσιου Συμποσίου και την προετοιμασία του Δελτίου, καθώς και για άλλες προσεχείς δράσεις της.


Επίσης, αποστέλλει στα μέλη και τους φίλους της τακτικές ενημερώσεις διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με βάση τον ηλεκτρονικό της κατάλογο, σχετικά με διαλέξεις, συνέδρια, εκθέσεις, υποτροφίες και άλλα θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενό της.

Για την λήψη των ενημερώσεων αυτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: XAE.ANAKOINOSEIS@gmail.com

Παράταση υποβολής μελετών για δημοσίευση στο ΜΓ΄/ 43ο ΔΧΑΕ 2022, αφιερωμένο στη μνήμη του Cyril A. Mango

DChAE 43 (2022) - New Deadline for submissions

 

 

Read more

 

 

Αποχαιρετισμός στην Μαρία Σκλάβου-Μαυροειδή (1938-2021)

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 9 Αυγούστου 2021 της βυζαντινολόγου, τέως επιμελήτριας του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Μαρίας Σκλάβου-Μαυροειδή, μέλους της Εταιρείας από το 1971.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Αποχαιρετισμός στην Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη (1950-2021)

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με λύπη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια στις 31 Ιουλίου 2021 της διαπρεπούς αρχαιολόγου και βυζαντινολόγου Κατερίνας Μυλοποταμιτάκη, μέλους της Εταιρείας από το 1981, η οποία συνέβαλε ιδιαίτερα με το έργο της στη μελέτη, προστασία και ανάδειξη των μνημείων της βυζαντινής και βενετικής Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Ενημέρωση των συνέδρων του 40ού Συμποσίου της ΧΑΕ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, αφού εξέτασε τα νέα δεδομένα της πανδημίας ως προς την εξάπλωση του ιού και της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, αποφάσισε την κατ' αρχάς διαδικτυακή διεξαγωγή του 40ού Συμποσίου της ΧΑΕ κατά τις ημέρες Παρασκευή 29 έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Βέβαια, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, και πάντα σε συνεννόηση με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη διευθύντριά του δρα Αικατερίνη Δελλαπόρτα, το Συμπόσιο θα γίνει δια ζώσης στους φιλόξενους χώρους του Μουσείου. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Αποχαιρετισμός στην Ευγενία Δρακοπούλου (1959-2021)

 

 

Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία αναγγέλλει με οδύνη στα μέλη και στους φίλους της την απώλεια της βυζαντινολόγου, Διευθύντριας Ερευνών στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών / Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ευγενίας Δρακοπούλου, ενεργού μέλους της ΧΑΕ από το 1984.

 

Διαβάστε αναλυτικά

Νέο, προσωρινό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΧΑΕ

 

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΧΑΕ,

λόγω προβλήματος που προέκυψε από 18 Μαΐου στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

παρακαλούμε να επικοινωνείτε μαζί μας στην προσωρινή, ελπίζουμε, ηλεκτρονική διεύθυνσή μας

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πασχαλινές ευχές - Happy Easter

Κυκλοφόρησε το νέο Δελτίον της ΧΑΕ, τόμος ΜΑ΄ /41, 2020

 

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε πως ο ΜΑ΄/41ος τόμος του Δελτίου της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας  (2020), κυκλοφόρησε και τιμάται στα 70 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε τα περιεχόμενα του νέου τόμου στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δείτε τα περιεχόμενα εδώ

 

 

Call for papers DChAE 43 (2022)

 

 

As already known the eminent Byzantinist Cyril A. Mango passed away on the 8th of February, 2021. The Board of the Christian Archaeological Society (ChAE), of which he was an honary member, acknowledging his enormous contribution to Byzantine Studies has decided to honour him by dedacating to his memory the 43rd volume of the Deltion of the Christian Arcaeological Society/DChAE (2022).

Read more here

 

 

Αναζήτηση